Klik Klik..

Monday, December 14, 2015

JJCM: Nim's Little Island Cafe, Sg. Ramal Dalam


Bismillah..

Citer pasal makan lagik.. nak share lagi satu port favourite kitorang kalau nak dinner kalo time2 yg aku tak sempat masak atau lebih mudah bila kemalasan melanda.. agagaga.. tempat ni kitorang suka salah satunya sebab dekat sangat ngan umah..hik hik.. pastu menu dia pon boleh tahan kena ngan selera kitorang gak.. agak popular gak kat area Bangi ni kot sebab tiap kali kitorang datang asek penuh jek kedainya..

nak tau kedai apa? huhuhu..
ini dia nama kedainya..

Nim's Little Island Cafe.. 
Nim's Little Island Cafe ni dalam jajahan kawasan Sg. Ramal Dalam. :P kalo ikutkan cam dalam area Kajang kan tapi sebenarnya nak kata kawasan Bangi pon leh gak sebab 1km jek dari umah aku hihihi.. kalau tak silap kedai ni start bukak petang rasanya kol 5-6 petang kot.. 

Alamat:

5, Persiaran Teratai 2,
Kampung Sungai Ramal,
43000 Kajang, Selangor.

Link Foursquare: Nim's Little Island Cafe 


jom tengok menu dia..


kat sini signature dish dia Tomyam Kelapa Muda.. untuk peminat tomyam wajib cuba menu ni sebab memang meletopps gak huhuhu.. tomyam dia memang kaw pastu letak lak dalam kelapa muda kan memang lagik mengancam lah.. isi kelapa muda pon dah terasa cam cendawan lembut jek.. :D

macam-macam pilihan menu ada..

menu western pon ada.. Hazmi paling gemar order Spagheti Seafood Carbonara.. huk huk..

pilihan untuk air dia pon not bad gak banyak variasi.. aku suka order Soda Gembira.. hahaha..memang gembira bila minum air ni.. :P ...kekekek..silalah cuba order... air bandung soda jek pon hahaha tapi mmg sodapp...

time ni ada tetamu khas Uncle Piepi in the house.. :P

yeah tu dia makanan sudah sampai... menggiurkan tengok tomyam kelapa muda tu.. (*_*)

sekali cuba, pasti nak lagi.. :D

paprik ayam.. ok jela rasa dia.. silap lak sebab order menu lebih kurang sama ngan ikan kembung masak pedas..

antara menu favourite gak.. ikan kembung masak pedas.. rupa cam lebih kurang ngan ikan kembung 3 rasa.. tapi nak lagi sedap order yang masak pedas la.. :P

Alhamdulillah.. servis pon ok tak lah lambat sangat kitorang tunggu even full house.. pastu kat sini pon ada jual otak-otak leh tahan sedap gak.. kalau korang mencarik port nak makan masakan panas + ngidam tomyam leh cuba kat sini.. :)


Jha neh~

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...