Klik Klik..

Wednesday, June 17, 2015

Hotel Review: Grand Alora Hotel, Kedah


Bismillah..

Nak share hotel review masa dok menginap kat Alor Setar hujung taon lepas.. time ni pergi sana sebab ada outstation.. dok survey2 hotel kat Alor Setar yang best terjumpa lak hotel yang masih baru ni.. Grand Alora nama dia.. memang best sebab kat area Mergong... view pon leh nampak laman padi luas jek.. (^_^).. lagi satu location dia best sebab memang berdepan ngan Tesco Mergong.. jalan kaki seberang jalan jek leh nak pi menyoping apa pun hehehe..

building Grand Alora Hotel... :)

room no. saja up gak sebab no cantik kekekee.. dok tingkat 11 dapatla tgk view cantik saujana mata memandang gitu..

view bilik dari pintu masuk..

ada kerusi kat penjuru kot nak bergayut tepon :P

dapat twin room tapi sedih sebab outstation sorang2.. kalau anak + asben ikut seronok jugak kan..huk huk..demi kerja..

ada side table sesuai untuk orang yg outstation atas dasar kerja.. :P gigih pulok sambung wat kije kat hotel hehe..

complimentary mineral water

cermin panjang kesukaan wanita.. :P

flat screen tv beserta pilihan channel yang not bad juga.. :D

ada safety deposit box 

amek gambor bilik air lak.. :P

rain shower macik sukoooo//

sebab hotel baru, jadi keadaan toilet pun masih kemas + bersih.. nice!

cenderahati untuk dibawa pulang :P..

view dari tingkap hotel.. (^_^)v 


subhanallah..suka tengok langit luas... lagi cantik bila time senja.. 

sawah padi yang menghijau..tenang je tengok.. :)

save our planet!

alat penimbang berat badan pon ada.. :D

ruang santai lobi.. leh lepak malam2 layan wifi free.. :P

depan hotel malam2 ada gerai makanan.. paling best ada char koew teow!! (T_T)

view bangunan hotel dari gerai sambil tengah order char koew teow..hik hik...

dinner malam itu.. char koew teow sedap gak.. nyum nyum.. macik sukoo..

Grand Alora Hotel - night view..

Pendek kata best gakla stay kat sini... next time ada rezeki datang Alor Setarkalau bawak family leh dok sini lagi.. dekat ngan TESCO senang nak beli barang kalau ada apa2 keperluan..pastu yang aku suka sebab ada char koew teow sedap kat bawah depan hotel tu..hihihi.. room rate dia pon boleh tahan jugak masih mampu milik..since hotel baru, facilities dalam bilik pon sumer ok and katil pon best.. :D

saya kasik 4 bintang! :D

~Jha neh~



No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...